Ensede Şişlik Nedir? Ensede şişlik denilince aklımıza lenf bezlerinin şişmesinden kıl kökü değimiz kökte iltihaplanmaya, kanserden yağ bezesine birçok hastalık gelmesi doğru olur. Çünkü altta yatan sebebi bilmediğimiz sürece bu söylemiş olduğumuz nedenlerden herhangi biri olabilir. Ensede şişlik birbirinden farklı görülebilir.
Ensede şişliğin yaş sınırı yoktur. Bebeklerde, yetişkinlerde, çocuklarda hatta yaşlılarda dahi görülebilir. Ensede şişlik bazen gözle görülebilecek kadar büyük olduğu söylenebilir ancak çoğu zaman deri altında meydana geldiğinde görülmeyebilir sadece elle dokunulduğunda hissedilmesi mümkündür. Sizde eğer herhangi bir sebep yokken veya herhangi bir çarpma olmadan ensenizde şişlik meydana geldiğini görürseniz mutlaka bir genel cerrahiye danışmalısınız. Ancak doktorunuzun yapacağı tetkikler ve tahliller sonucunda ensenizdeki şişliğin nedenini bulur ve bu nedene bağlı olarak ilaç tedavisine başlar. Ancak bu şekilde ensenizdeki şişlikten kurtulabilirsiniz.
Ensede Şişliğin Nedenleri
Ensede şişliğin birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler ve şişliğin boyutu birbirinden farklı olmakla beraber kimi şişlikler ağrı yapmaktadır.
Ensede şişliğin başlıca nedenleri arasında yer alan yağ bezesi bulunmaktadır. Yağ bezesi oluşum olarak zamanla meydana gelir. Genellikle deri altında meydana gelir ve küçük şişlikler halindedir ancak kişiden kişiye boyut olarak fark görülebilir.
Yağ bezesi normal geçme süresi 2 haftadır. Ancak kimi hastanın psikolojik ve normal yapısına bağlı olarak bu süre uzayabilir. Eğer normalin dışında süre uzarsa mutlaka müdahale edilmelidir. 2 haftayı geçmediği sürece paniğe kapılmanıza gerek yoktur.
Kabakulak hastalığı da bir diğer nedenler arasındadır. Kabakulak aslında normal şartlar doğrultusunda çene ile boyun kısmında meydana gelir ancak bazen şişliğin fazla olması durumunda ense bölgesi de etkilenmektedir. Kabakulak ateşli ağrılı ve bulaşıcı bir hastalık olarak bilinmektedir.
Ağrılı bir hastalık olmasının yanında şişlik bazen rahatsız edici boyuta ulaşmaktadır. Bu nedenle de ense bölümünde de şişlik olarak hissedilebilir.
– Kızamık hastalığı
– Kulakçık
– Tiroit hastalıkları
– İyi veya kötü huylu tümör

Kıl kökü iltihabı bu iltihap genellikle kıl köklerinin olduğu deri bölgesinin hava almayıp iltihabın iyice deri altına yerleşmesi sonucu meydana gelir. Kıl kökü iltihabı gerçekleştiğinde eğer erken müdahale edilmezse iltihabın olduğu bölgede enfeksiyon kapma durumu gerçekleşir.
Enfeksiyon kapıldığında ise iltihabın iyileşme süresi oldukça uzar. Bu yüzden böyle bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka hemen hekiminize başvurmalısınız. Ensedeki şişliğin oluşum süresi normalde yukarıda da belirttiğimiz gibi 2 haftadır. Ancak eğer normalin dışında 2 haftayı geçen süre ile kalırsa akla kanser hastalığı veya tüberkülöz hastalığı gelebilir.
Ensedeki şişlik birkaç gün içerisinde geçerse bu zaten enfeksiyona bağlıdır. 3 ay gibi bir süre ile kalırsa bu tümöre bağlı şişlik olabilir. Ancak eğer 3 yıl boyunca kalıcı bir şekilde görülürse buda doğumsal bir hastalığa bağlıdır. Beze kanserlerinin en çok görüldüğü ve başladığı yerler boyun kısmı ve ense kısmıdır. Tabi ki söylemiş olduğumuz bu bilgiler tamamen görülen ve araştırma sonucu elde edilen bilgilerdir.
[…] Nefes Almanın Vücüda Etkisi Gürültü Engelleyici Kulaklıklar Ve Çalışma Prensibi Ensede Şişlik Nedir? Neden Olur ve Nasıl Geçer? Fast Food Tarihi Ve Gerçekleri Fen Nedir? – Ne İşe Yarar? Verimli Ezber Nasıl […]
[…] Piramitlerinin Sırrı Nedir? Gürültü Engelleyici Kulaklıklar Ve Çalışma Prensibi Ensede Şişlik Nedir? Neden Olur ve Nasıl Geçer? Fast Food Tarihi Ve Gerçekleri Fen Nedir? – Ne İşe Yarar? Verimli Ezber Nasıl […]
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli