Oruçluyken tok tutan yiyecekler Korona virüs nedeni ile kısıtlamalı günler yaşıyoruz. Kısıtlamaların gölgesinde geçireceğimiz bir ramazan ayına daha girdik, bir çok kişi ramazan ayı oruçlarını tutmaya başladı Allah kabul etsin inşallah. Günler oldukça uzun ve zaman zaman dayanmakta zorlanabiliyoruz. Ramazanda dikkat edilmesi gerekenler arasında beslenme konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Beslenme gün içerisinde çok acıkmadan, çok fazla susuzluk yaşamadan ve aynı zamanda bağışıklık sistemini koruyarak geçirmemiz için önemlidir. Peki ramazanda oruçluyken tok tutan yiyecekler kısaca bakalım….
Yumurta
Tok tutan yiyecekler nelerdir diye sorulduğunda belki de ilk akla gelen yiyecek yumurtadır. Oldukça kaliteli bir protein kaynağıdır ve sahurda haşlanmış olarak ya da poşe yumurta olarak tüketmek uygun olabilir.
Kuru Yemişler

Badem, ceviz, fındık gibi çeşitli kuru yemişler sağlıklı yağ ve lif deposudur. Diyet yaparken ara öğünlerinizde, oruç tutarken ise sahurda porsiyonlara dikkat ederek yiyeceğiniz kuru yemişler sizi gün boyu tok tutacaktır.
Lor Peyniri
Lor peyniri tuzsuzdur ve iyi bir protein kaynağıdır. Tuzsuz olduğu için susamanızı engeller, diğer peynirler tuzlu oldukları için gün içinde susamanıza neden olacaklardır.
Protein İçeren Yiyecekler
Beyaz et, süt, yumurta, peynir, kırmızı et, yoğurt gibi protein deposu olan besinler sahurda rahatlıkla tüketilebilir.
Glisemik İndeksi Düşük Olan Yiyecekler
Glisemik hızlı bir şekilde sindirilen yiyeceklere göre kan şekerinizin hızla yükselip düşmesine neden olurlar. Kan şekerinizin bir anda düşmesi demek aniden acıkmak anlamına gelmektedir. Bu na neden olan besinler ise işlenmiş tahıllar ; beyaz un ile yapılan ekmekler, patates, pirinç, bezelye,hamur işileri, havuç, şeker içeren yiyecek ve içeceklerin glisemik endeksleri oldukça yüksektir ve tüketilmemelidir. Peki ne yapmalıyız:beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekler , tam buğday ekmeği tiketilmelidir.
Avokado

Avokado oldukça güçlü bir doymamış yağ ve potasyum deposudur. Avokadoyu isterseniz tek başına yiyebilirsiniz, fakat daha da lezzetli hale getirip tüketmek isterseniz çeşitli baharatlarla, yumurta ile veya salatanıza rendeleyerek tüketebiliriz siniz. Avokado ile ilgili çeşitli tariflere İnternet üzerinden de ulaşabilirsiniz.
Baklagiller
Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagiller protein açısından oldukça zengin besin maddeleridir. Ayrıca yüksek miktarda posa içerirler bu nedenle de uzun sürede tokluk sağlarlar.
Süt-Yoğurt-Kefir
Protein içerikleri dışında iyi bir kalsiyum ve D vitamini kaynağıdır. Süt- yoğurt- kefir gibi besinler uzun süre tok kalmanızı sağlar. Sahurda mutlaka bir bardak süt, bir kase yoğurt veya bir bardak kefir tüketmelisiniz. (herhangi birisini )
Salata Ve Çeşitleri (Sebzeler)

Yeşil renkli sebzeler ve salatalar içerisinde bol miktarda su bulundurdukları için az kalorilidirler ve uzun süre tok tutan besin maddeleridir.
Yulaf Ezmesi
Aynı şekilde yulaf ezmesininde posa içeriği yüksektir. Yulaf ezmesi beta glukan kaynağıdır, beta glukan nedir? Beta glukan, kan şekerini dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bir Başka Yazıda Görüşmek Dileğiyle…
[…] Hastalığı Nedir ? Nasıl Geçer? Oruçluyken Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir? Dolar Neden Düşer Neden Yükselir? Kısaca Pandalar Hakkında İlginç Bilgiler […]
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli