SON YAZILAR

Undertale İnceleme: Sevgi İle Yapılan Oyun

 Undertale İnceleme: Sevgi İle Yapılan Oyun
Okunuyor Undertale İnceleme: Sevgi İle Yapılan Oyun

Undertale inceleme, Undertale ile ilgili belki de söylenebilecek en iyi şey, insanların en pahalı ve en güzel grafikli oyunları, büyük oyun sanmaları, ama bu her zaman böyle değildir.

Normalde bağımsız küçük oyunlar piyasaya sürüldüğünde büyük oyunlar tarafından ezilir görmezden gelinir ve unutulurdu, ama undertale bunların hepsini geride bırakarak bağımsız oyunlarında AAA oyunlarla yarışabileceğini göstermiş oldu.

Undertale İnceleme

Undertale Toby fox adlı genç bir Amerikalı geliştirici tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen bir 2D RPG oyundur. Ayrıca 2016 yılında Linux içinde yayınlanmıştır. Ana hikâyeye bakacak olursak oyunda kontrol ettiğimiz çocuk karakterimiz oyunun başında, insanların sürgün ettiği canavarlarla dolu bir yer altı mağarasına düşer ve bizde karakterimizi yer altın mağarasından geri çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda ilerlerken bize yardım etmek isteyen canavarlar ve bizi engellemek isteyen canavarlarda karşımıza çıkıyor bu da oyunda herkese güvenmeyeceğimizi gösteriyor.

Undertale şaşırtıcı ve hikayesi etkileyici bir oyun olmasına karşın oyunu farklı kılan etmen mekanikleri, Klasik RPG oyunlarında olduğu gibi, oyunda ilerledikçe karşımıza canavarlar çıkıyor ve oyunu farklı kılan çekiciliği burada başlıyor. Undertale’de karşımıza çıkan canavarlar ile etkileşim kurabiliyoruz, İstersek direk savaşıp onları öldürebilirsiniz, isterseniz de konuşarak onları ikna edebilir veya merhamet gösterebilirsiniz. Mesela karşımıza çıkan bir köpek canavarı öldürmek yerine onu sevebilir onunla oynayabilirsiniz, bu sayede dövüşmeden merhamet ederek, şiddet göstermeden onları yenebilirsiniz. Ama canavarları öldürmezsek oyunda deneyim kazanamıyoruz ve seviye atlayamıyoruz, oyun burada öldürüp, öldürmeme kararını bize bırakmış.

Birçok RPG oyunlarından farklı olarak undertale savaşları ilginç hale getirmenin de yeni bir yolunu bulmuş. Rakibiniz size saldırırken onun isteğinin geri çevirip, canavardan gelen desenli saldırlar ile mini bir savaş haritasında kaçınarak ruhumuzu korumaya çalışıyoruz. Bu kısımda reflekslerimiz devreye giriyor, doğru tuşa zamanında basarsak daha güçlü saldırabiliriz. Kısaca undertale savunma yaparken bile oyunu ilginç bir hale getirmiş.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim, oyunda farklı sonlarda bulunuyor. Yaptığımız seçimler oyunun sonu için etkili bu yüzden ona göre oynamanızı öneririm. Son olarak oyunda çok zor olmayan bulmacalar da bulunmakta ve oyunla çok iyi bir şekilde dengelenmiş, mantığınızı kullanarak ilerlerseniz sorun yaşamazsınız.

Undertale’in grafikleri 80’leri anımsatıyor sunumu etkileyici. Oyunun Arka planları ve karakterleri çok güzel çizilmiş ve saldırı animasyonları akıcı. Müzikleri de geliştirici Toby Fox kendi bestelemiş atmosferi çok iyi yansıtıyor grafikler ile çok uyumlu, Gelelim sonuca…

Sonuç

Undertale çoğu oyuncuya hitap etmese de oyun kendi içinde bence başarmak istediği her şeyi eksiksiz yapan bir oyun olmuş. Bence her oyun severin bir kere deneyimleyip bakması lazım. Kendine özgü mizahı, zor olmayan oynanışı ile fazla macera oyunu oynamayan oyuncuları bile memnun edeceğini düşünüyorum. Oyun oynanışınıza bağlı olarak 8 saat gibi bir sürede bitmekte, deneyimlemek isteyenler oyunu Steam’de bulabilirler.

A Plague Tale Innocence – Harikulade Bir Masal

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar
1
  • Satranç Nasıl Oynanır – Kuralları ve Taşların Hareketleri – Weblogum
    Satranç Nasıl Oynanır – Kuralları ve Taşların Hareketleri – Weblogum
    Konu Sahibi
    ziyaretci
    2 sene önce

    […] deyince çoğumuzun aklına undertale geliyor, peki bu oyun neden bu kadar seviliyor, merak edenler undertale‘i incelediğim yazıya bakabilirler, Görüşmek […]

    Cevapla
    32